
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 kromek
Składniki
-
260 g wody letniej
-
30 g maślanki
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
200 g mąki pszennej (typ 450-650), plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
-
170 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850-2000)
-
55 g mąki żytniej (typ 720)
-
10 g soli
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka octu balsamicznego
-
olej do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
80.6 kcal /
337.3 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
16.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
198 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska