Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

4.6 415 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
26 kromek

Składniki

  • żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
    220 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    510 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    330 g
  • soli
    15 g
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
  • kostek lodu do zaparowania piekarnika
    10

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 81.9 kcal / 343 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 224.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...