Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
25 g oliwy z oliwek
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g miodu20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
300 g mąki żytniej razowej
-
200 g mąki pszennej (typ 650)
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
2 łyżeczki soli
-
olej kokosowy, do natłuszczenia formymasło do natłuszczenia formy
-
ziarna sezamu, białego do posypania chleba
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
287 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
425.5 kJ /
101.6 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min