Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
25 g oliwy z oliwek
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g miodu20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
300 g mąki żytniej razowej
-
200 g mąki pszennej (typ 650)
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
2 łyżeczki soli
-
olej kokosowy, do natłuszczenia formymasło do natłuszczenia formy
-
ziarna sezamu, białego do posypania chleba
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
287 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
425.5 kJ /
101.6 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 Std. 55 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 Std. 45 Min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 Std. 35 Min
Chleb czworaczek
1 Std. 30 Min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 Std. 45 Min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 Std. 45 Min