Chleb czworaczek
TM5 TM6

Chleb czworaczek

Składniki

  • 1 szczypta cukru
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania
  • 10 g siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki nasion babki płesznik (psyllium)
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 100 g żytniego zakwasu chlebowego
  • 400 g mąki pszennej, typ 550
  • 50 g mąki żytniej, typ 720
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 250 - 300 g wody, ciepłej
  • 10 g soli
  • oliwa z oliwek, do posmarowania

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
859.4 kJ / 205.3 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
35.7 g
Tłuszcz
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie