
Urządzenia i Akcesoria
Chleb czworaczek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 kromek
Składniki
-
siemienia lnianego10 g
-
nasion babki płesznik (psyllium)½ łyżeczki
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 szczypta
-
żytniego zakwasu chlebowego100 g
-
mąki pszennej typ 550400 g
-
mąki żytniej typ 72050 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta10 g
-
ziaren słonecznika100 g
-
wody ciepłej250 - 300 g
-
soli10 g
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
205.3 kcal /
859.4 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
261.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 Std.
Żytni zakwas chlebowy
96 Std.
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 Std.
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 Std. 30 Min
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 Std. 30 Min
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 Std.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 Std. 20 Min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 Std. 45 Min