Chleb czworaczek

Chleb czworaczek

4.8 789 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 kromek

Składniki

  • siemienia lnianego
    10 g
  • nasion babki płesznik (psyllium)
    ½ łyżeczki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • cukru
    1 szczypta
  • żytniego zakwasu chlebowego
    100 g
  • mąki pszennej typ 550
    400 g
  • mąki żytniej typ 720
    50 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
    10 g
    10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • ziaren słonecznika
    100 g
    100 g pestek dyni
  • wody ciepłej
    250 - 300 g
  • soli
    10 g

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 205.3 kcal / 859.4 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 261.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...