Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
30 g otrębów pszennych
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
70 g siemienia lnianego
-
60 g słonecznika łuskanego
-
2 łyżeczki soli
-
olej kokosowy, do natłuszczenia formymasło do natłuszczenia formy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
214.6 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
548.6 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb jogurtowy
3 godz.