![Chleb pszenny z siemieniem lnianym Chleb pszenny z siemieniem lnianym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BBC476C-DBD5-406B-BBA4-DFC5964309AB/Derivates/1a3d7fcc-11aa-442a-9e96-8589ed2a10d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej
- 30 g otrębów pszennych
- 50 g płatków owsianych, górskich
- 70 g siemienia lnianego
- 60 g słonecznika łuskanego
- 2 łyżeczki soli
-
masło, do natłuszczenia formy
lub olej kokosowy, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 548.6 kJ / 131.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 214.6 mg