
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej500 g
-
otrębów pszennych30 g
-
płatków owsianych, górskich50 g
-
siemienia lnianego70 g
-
słonecznika łuskanego60 g
-
soli2 łyżeczki
-
masło do natłuszczenia formy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
131.1 kcal /
548.6 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
21.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
214.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min