Chleb pszenny z siemieniem lnianym
TM6 TM5

Chleb pszenny z siemieniem lnianym

4.9 (1.0K ocen)

Składniki

  • 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej
  • 30 g otrębów pszennych
  • 50 g płatków owsianych, górskich
  • 70 g siemienia lnianego
  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 2 łyżeczki soli
  • masło, do natłuszczenia formy
    lub olej kokosowy, do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
520.7 kJ / 124.4 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
1.6 g
Sód
180.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy