
Urządzenia i Akcesoria
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia pokrywy naczynia do zapiekania i zwilżenia dłoni550 g
-
masło do natłuszczenia naczynia kamionkowego
-
ziaren pszenicy400 g
-
ziaren żyta250 g
-
słonecznika łuskanego100 g
-
żytniego zakwasu chlebowego aktywnego (wskazówka)80 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody550 g
-
octu balsamicznego30 g
-
miodu1 łyżeczka
-
soli2 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
183 kcal /
650 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min