
Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
22 kromki
Składniki
-
olej kokosowy do natłuszczenia formy keksowej (patrz wariant)
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
450 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
10 g soli
-
500 g mąki żytniej razowej (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
92 kcal /
385.2 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
177.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min