Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą

Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą

4.5 217 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki

Składniki

  • wody letniej
    250 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    70 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    250 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    250 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 107.5 kcal / 450 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 160.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...