Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
250 g wody letniej
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
160.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
450 kJ /
107.5 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2h 20min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Chleb pszenny tostowy
3h
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Bułki grahamki
1h 5min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1h 45min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1h 50min