Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
250 g wody letniej
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
160.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
450 kJ /
107.5 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 Std. 45 Min
Tradycyjne bagietki
2 Std. 30 Min
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 Std. 30 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min