
Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
wody letniej250 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia70 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
107.5 kcal /
450 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
160.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.