Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln

4.8 20 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    75 g
  • Zwiebeln halbiert
    75 g
  • Schmalz
    20 g
    20 g Öl
  • Tomatenmark
    10 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    ¾ EL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Schweinefleisch, sehnenfrei (von der Schulter)
    300 g
  • Sauerkraut
    250 g
  • Weißwein, trocken
    40 g
  • Wasser
    350 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Erdäpfel, festkochend
    250 g
  • Sauerrahm zum Servieren
    50
  • Maisstärke
    ¼ EL
  • frische Petersilie Blättchen gehackt
    ½ EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1825 mg
Białko 31 g
Kalorie 3060 kJ / 731 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...