Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
TM6 TM5

Kümmelkraut mit Debrezinerkraken

4.5 (26 ocen)

Składniki

  • 70 g Wasser
    lub 70 g Weißwein
  • 120 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe, halbiert
  • 1 TL Kümmel, ganz
  • 1 TL Majoran, getrocknet
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 - 2 Prisen Zucker
  • 30 g Butter
  • 450 g Weißkraut, in Stücken (4 cm)
  • 4 scharfe Debreziner
  • 1 TL Senf
  • 2 Wacholderbeeren
  • 1 Lorbeerblatt, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2559 kJ / 612 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
51 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy