Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
70
g Wasser
lub 70 g Weißwein - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 Prisen Zucker
- 30 g Butter
- 450 g Weißkraut, in Stücken (4 cm)
- 4 scharfe Debreziner
- 1 TL Senf
- 2 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2559 kJ / 612 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Krautsuppe
55 min
Hafaloab mit Kraut
1 Std. 15 Min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Krautfleckerl
40min
Zandergulasch
45min
Sauerkrautstrudel
1h 40min
Bröselknödel
40min
Apfelkren
40min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min