Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 3 - 4 TL Majoran, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 700 g Rindfleisch, mageres Meisel
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 150 g Wasser
- 150 g Rotwein
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 300 g Knollensellerie, geschält, in Stücken (3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 40 g Butter
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 4 Zweiglein frischer Majoran, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1966 kJ / 469 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 dk
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 godz. 25 min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1sa
Rinderfilet à la Esterhazy
50 dk
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1sa
Paprikahendl
1sa
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1sa
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Boef Stroganoff
50 dk
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min