Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 5 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Milch
- 200 g Semmelwürfel
- 1 Ei (Größe L)
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 600 - 700 g Sauerkraut (evtl. abgetropft, siehe Tipp)
- 300 g Wasser (siehe Tipp)
-
¼ - ½
TL Salz
lub ½ - 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Zucker
- 5 Pfefferkörner, schwarz
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 700 - 800 g Geselchtes, im Ganzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2372 kJ / 567 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Reisfleisch
2 godz. 20 min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Budapester Wurstsalat
20p
Putenbrust mit Speck und Erdäpfeln
1 Std. 25 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h