Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern

Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern

4.6 139 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Speckwürfel
    100 g
  • Butterschmalz
    30 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält
    500 g
  • Weizenmehl, universal
    1 EL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Tomatenmark
    1 EL
  • stückige Tomaten, aus der Dose inkl. Saft
    400 g
  • Wasser
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Fisolen, frisch
    400 g
  • Essig
    2 Spritzer
  • Zucker
    2 Prisen
  • scharfe Debreziner nach Geschmack
    2 - 4 Stück
  • Bohnenkraut, getrocknet
    2 TL
  • Semmeln
    4
    4 Scheiben Bauernbrot

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 628 kcal / 2629 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1684 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...