Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 30 g Butterschmalz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Tomatenmark
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose, inkl. Saft
- 200 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 400 g Fisolen, frisch
- 2 Spritzer Essig
- 2 Prisen Zucker
- 2 - 4 Stück scharfe Debreziner, nach Geschmack
- 2 TL Bohnenkraut, getrocknet
-
4
Semmeln
lub 4 Scheiben Bauernbrot
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2629 kJ / 628 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1684 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Fisolengulasch
1h 10min
Kürbisgulasch
45min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 dk
Krautfleckerl
40 dk
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1sa
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 dk
Krautsuppe
55min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1sa