Lentilles à la marocaine

Lentilles à la marocaine

3.6 21 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 75 g de tomate coupée en morceaux
  • ½ c. à café de paprika doux
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ c. à café de gingembre en poudre
  • ½ c. à soupe de persil frais et un peu pour la finition
  • ½ c. à soupe de coriandre fraîche
  • 130 g de lentilles vertes sèches
  • 1 ½ c. à soupe d'huile d'olive
  • 700 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 602 mg
Białko 17 g
Kalorie 1440 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 46.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...