Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé
- 250 g de semoule de blé dur fine
- ½ c. à café de sel
- 250 g d'eau
- huile neutre, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408 kJ / 332 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 167 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45 min
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Pains batbout marocains
1h
Harira
7ωρ.
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Crêpes mille trous au maïs
1 godz. 20 min
Batbout au fromage
30 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Soupe harira
40 min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min