![Loubia (haricots blancs à la tomate) Loubia (haricots blancs à la tomate)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b978afa3-0148-41a3-9b80-556c1a8e730e/Derivates/8042cbe1-fcf1-4f5f-87ed-7ac62e7731d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de haricots blancs demi-secs
Le jour même
- 3 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 250 g de tomates, coupées en quartiers
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 50 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 580 mg
Alternatywne przepisy
Zaalouk de chou-fleur
30 Min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 godz. 25 min
Chakchouka multicolore
35 Min
Soupe de lentilles corail aux céréales
1 Std. 5 Min
Lentilles à la marocaine
50 min
Msemen
40 min
Harira
7h
Chorba tunisienne
45 分钟
Purée de pois cassés (bisarra)
45 分钟