Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de haricots blancs demi-secs
Le jour même
- 3 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 250 g de tomates, coupées en quartiers
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 50 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 580 mg
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min.
Chakchouka multicolore
35min
Crêpes mille trous
1h 10 min.
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Msemen
40 min.
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 min.
Chorba tunisienne
45min
Soupe harira
40 min.
Harira
7 Std.
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Lentilles à la marocaine
50min