![Zaalouk d’aubergine Zaalouk d’aubergine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1821084-BE52-43AD-9F97-913B2EB04C3C/Derivates/32846143-6788-431c-b2b6-723534d1af86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'aubergine
- 65 g d'huile d'olive
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- ½ gousse d'ail
- ½ petit piment rouge frais
- ½ c. à café de graines de cumin
- 1 c. à café de paprika
- 200 g de tomates, coupées en dés
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ bouquet de persil frais, équeuté et haché
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 572.4 kJ / 139 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Lentilles à la marocaine
50 min
Harira
7 godz.
Soupe harira
40 Min
Chakchouka multicolore
35 min
Soupe à la coriandre
50 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Zaalouk de chou-fleur
30 Min
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1h 35 phút
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 Min
Crevettes à la chermoula
40 Min