Purée de pois cassés (bisarra)

Purée de pois cassés (bisarra)

4.5 717 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    4
  • d'eau
    1100 g
  • de pois cassés
    300 g
  • d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
    55 g
  • de paprika et un peu pour la finition
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de cumin en poudre et un peu pour la finition
    2 c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 530 kcal / 2209 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 27 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 514 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...