![Purée de pois cassés (bisarra) Purée de pois cassés (bisarra)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58febc95-5a7a-41cb-b012-fc1e00f04f47/Derivates/ee919c39-cb46-4208-b401-d8032a537e41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 1100 g d'eau
- 300 g de pois cassés
- 55 g d'huile d'olive, et 1 filet pour la finition
- 2 c. à café de cumin en poudre, et un peu pour la finition
- 1 c. à café de paprika, et un peu pour la finition
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209 kJ / 530 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 27 g
- Sód
- 514 mg
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min
Msemen
40 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 min
Pains batbout marocains
1 Std.
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Jus d'avocat aux dattes
5 min
Chorba tunisienne
45 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Lentilles à la marocaine
50 min