Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pruneaux dénoyautés
- 150 g de figues sèches
- 150 g d'abricots secs
- 100 g d'huile neutre
-
500
g de pâtes sèches, type cheveux d'ange
lub 500 g de vermicelles - 1600 g d'eau
- 1 bâton bâton de cannelle
- 2 pincées de sel
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g de beurre, fondu
- 150 g d'amandes émondées, grillées
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 100 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3097.6 kJ / 737.9 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 105.5 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 238.8 mg
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50 min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 Std.
Harira
7 godz.
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Batbout au fromage
30 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Msemen
40 Min
Soupe harira
40 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min