
Wersje kompatybilne
Soupe de lentilles marocaine aux épices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'oignons coupés en deux
- 50 g d'huile d'olive
- 2 c. à café de gingembre en poudre
- 2 c. à café de coriandre en poudre
- 2 c. à café de cumin en poudre
- 2 c. à café de paprika en poudre
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de poivre de Cayenne moulu
- ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 1500 g d'eau
-
4
cubes de bouillon de légumes
lub 4 c. à café bombées de fond de légumes maison - 200 g de lentilles corail
- 1600 g de purée de tomates en conserve
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 - 5 brins de coriandre fraîche équeutés, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 184 kcal / 767 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 1123 mg