Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de semoule de blé dur fine, et un peu pour la cuisson
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- 250 g de lait
- ½ c. à café de graines de fenouil
- ½ c. à café de graines de cumin
- ½ c. à café de graines de coriandre
- 1 c. à café d'herbes aromatiques variées, déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2552 kJ / 605 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 831 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 Std.
Lentilles à la marocaine
50 min
Crêpes mille trous au maïs
1 Std. 20 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Batbout au fromage
30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Msemen
40 Min
Harira
7 godz.
Soupe harira
40 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Ghoribas marocains
35 Min