Harira

Harira

3.9 561 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 portions

Składniki

  • de pois chiches blancs secs
    100 g
  • d'eau
    1350 g
  • de farine de blé
    20 g
  • de concentré de tomate
    30 g
  • de tomates coupées en deux
    350 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de coriandre fraîche équeutés
    4 brins
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • de céleri branche coupé en tronçons
    100 g
  • de viande d'agneau (opcjonalnie) (épaule), coupée en petits morceaux (1 x 1 cm)
    300 g
    300 g de viande de bœuf, (jarret ou paleron), coupée en petits morceaux (1 x 1 cm)
  • de ras el-hanout ou mélange d'épices
    2 c. à café
  • de sel
    1 c. à soupe
  • de lentilles vertes sèches
    100 g
  • de jus de citron
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 217 kcal / 910 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...