Harira

3.9 599 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 portions

Składniki

  • 100 g de pois chiches blancs secs
  • 1350 g d'eau
  • 20 g de farine de blé
  • 30 g de concentré de tomate
  • 350 g de tomates coupées en deux
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 4 brins de coriandre fraîche équeutés
  • 4 brins de persil frais équeutés
  • 100 g de céleri branche coupé en tronçons
  • 300 g de viande d'agneau (opcjonalnie) (épaule), coupée en petits morceaux (1 x 1 cm)
    300 g de viande de bœuf, (jarret ou paleron), coupée en petits morceaux (1 x 1 cm)
  • 2 c. à café de ras el-hanout ou mélange d'épices
  • 1 c. à soupe de sel
  • 100 g de lentilles vertes sèches
  • 1 c. à soupe de jus de citron

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 910 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...