Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

4.7 54 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ½ ząbka czosnku
  • 20 - 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 40 g oleju kokosowego płynnego
  • 1000 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 530 g mleczka kokosowego
  • 130 g wody
  • 1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 ⅓ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 241.1 kcal / 1008.8 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 403.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...