
Urządzenia i Akcesoria
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ½ ząbka czosnku
-
20 - 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
40 g oleju kokosowego płynnego
-
1000 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
530 g mleczka kokosowego
-
130 g wody
-
1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241.1 kcal /
1008.8 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
403.2 mg