
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z dyni z gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry80 g
-
korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus kilka plastrów do podania250 g
-
białego wina, wytrawnego20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
dyni bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki500 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do podania150 g
-
soli½ - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.8 kcal /
635.7 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
19.9 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z dyni z curry
35 Min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 Min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 Min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 Min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Pikantna zupa dyniowa
25 Min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min