Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relish z gruszką
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g gruszek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 70 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
Zupa dyniowo-marchewkowa
- 30 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
-
800
g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 800 g dyni, rozmrożonej - 50 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g wody
- 2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 160 g mleczka kokosowego
- 60 g sosu sojowego, jasnego
- sól, do smaku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1438.8 kJ / 343.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 744.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1h
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 min