
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa dyniowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego obranego10 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 - 10 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki50 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody500 g
-
mleczka kokosowego380 g
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
215 kcal /
901 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
19.45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Hummus z dyni
1 godz.
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min