Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 5 - 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 750 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 500 g wody
- 380 g mleczka kokosowego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 901 kJ / 215 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 19.45 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z pieczonej dyni
50 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1小时
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1u. 30min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 Min
Tarta dyniowa
3 Std. 15 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 分钟
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min