Pikantna zupa dyniowa

Pikantna zupa dyniowa

4.3 1.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego obranego
    10 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    5 - 10 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki
  • dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • wody
    500 g
  • mleczka kokosowego
    380 g
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • sól do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 215 kcal / 901 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 19.45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...