Pikantna zupa dyniowa
TM6 TM5

Pikantna zupa dyniowa

4.3 (1.1K ocen)

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 500 g wody
  • 380 g mleczka kokosowego
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • sól, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
901 kJ / 215 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
19.45 g
Tłuszcz
9.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy