Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dyni, hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia dyni
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego, plus dodatkowa ilość do posypania dyni
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do posypania dyni
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do posypania dyni
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 90 g cebuli, przekrojonej na pół
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 650 g wody
- 150 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 422.1 kJ / 100.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 317.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z cukinii
25 Min
Hummus z dyni
1 Std.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 Std. 50 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Pikantna zupa dyniowa
25 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40min
Tarta z dynią
1h 40min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10min