
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pieczonej dyni
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
dyni hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki1000 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia dyni40 g
-
tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni½ łyżeczki
-
rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do posypania dyni1 łyżeczka
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia imbiru, świeżego10 g
-
cebuli przekrojonej na pół90 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
wody650 g
-
mleka 3,2 % tłuszczu150 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
100.9 kcal /
422.1 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
11.8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
317.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska