Zupa z pieczonej dyni

Zupa z pieczonej dyni

4.4 1.2K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • dyni hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    1000 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia dyni
    40 g
  • tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni
    ½ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do posypania dyni
    1 łyżeczka
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia imbiru, świeżego
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    90 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • wody
    650 g
  • mleka 3,2 % tłuszczu
    150 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 100.9 kcal / 422.1 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 317.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...