Zupa z pieczonej dyni
TM6 TM5

Zupa z pieczonej dyni

4.4 (1.1K ocen)

Składniki

  • 1000 g dyni, hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia dyni
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego, plus dodatkowa ilość do posypania dyni
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do posypania dyni
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do posypania dyni
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego
  • 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 650 g wody
  • 150 g mleka, 3,2 % tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
422.1 kJ / 100.9 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
11.8 g
Tłuszcz
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
1.3 g
Sód
317.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy