Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

4.5 32 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 35 g cebuli przekrojonej na pół
  • ⅔ ząbka czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g oleju kokosowego płynnego
  • 250 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 130 g mleczka kokosowego
  • 35 g wody
  • ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅓ kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 238.3 kcal / 996.9 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 402.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...