
Urządzenia i Akcesoria
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
⅔ ząbka czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju kokosowego płynnego
-
250 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
130 g mleczka kokosowego
-
35 g wody
-
⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
238.3 kcal /
996.9 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Sód
402.7 mg