
Urządzenia i Akcesoria
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ½ ząbka czosnku
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oleju kokosowego płynnego
-
500 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
270 g mleczka kokosowego
-
65 g wody
-
⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
⅔ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.2 kcal /
1021.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
403.7 mg