Urządzenia i Akcesoria
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ½ ząbka czosnku
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oleju kokosowego płynnego
-
500 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
270 g mleczka kokosowego
-
65 g wody
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
⅔ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
403.7 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1021.7 kJ /
244.2 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min