Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

4.4 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g oleju kokosowego płynnego
  • 500 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 270 g mleczka kokosowego
  • 65 g wody
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • ⅔ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 244.2 kcal / 1021.7 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 403.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...