Penne w sosie serowo-śmietanowym

Penne w sosie serowo-śmietanowym

4.6 58 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 30 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 230 g wody
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 130 g makaronu, suchego, typu penne
  • 75 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
  • 50 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 522.7 kcal / 2186.9 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 348.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...