
Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie serowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
30 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
230 g wody
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
130 g makaronu, suchego, typu penne
-
75 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
-
50 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522.7 kcal /
2186.9 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
348.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska