Spaghetti carbonara (TM5, TM6)

3.9 5.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • sera pecorino (opcjonalnie)
    30 g
  • cebuli szalotki
    30 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    20 g
  • wody
    1200 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    350 g
  • jajka
    3
  • żółtko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 604 kcal / 2528 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...