Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2528 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara
25 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron a'la carbonara
30 min