Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
sera pecorino (opcjonalnie)30 g
-
cebuli szalotki30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin20 g
-
wody1200 g
-
soli¾ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti350 g
-
jajka3
-
żółtko1
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
604 kcal /
2528 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
4.6 g