Spaghetti carbonara
TM5 TM6

Spaghetti carbonara

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino (opcjonalnie)
  • 30 g cebuli szalotki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 1200 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2528 kJ / 604 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
27 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie