Makaron a'la carbonara
TM5 TM6

Makaron a'la carbonara

3.8 (962 rating)

Składniki

  • 35 g cebuli
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 200 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczkę soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g makaronu, suchego, typu penne rigate, np. penne rigate
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 jajko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3037 kJ / 726 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
50.9 g
Tłuszcz
51.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 85 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy