Urządzenia i Akcesoria
Makaron a'la carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
35 g cebuli
-
35 g oliwy z oliwek
-
200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
500 g wody
-
1 łyżeczkę soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g makaronu, suchego, typu penne rigate np. penne rigate
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.3 g
Kalorie
3037 kJ /
726 kcal
Tłuszcz
51.6 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Makaron à la bolognese
30 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min