
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem z trzech serów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
320 g makaronu, suchego z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli
-
50 g wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka natki pietruszki, suszonej
-
250 g sera mascarpone
-
200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
867 kcal /
3630 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
52 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Sód
1367.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska