Makaron z sosem z trzech serów

Makaron z sosem z trzech serów

3.7 338 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 320 g makaronu, suchego z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli
  • 50 g wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki, suszonej
    ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 250 g sera mascarpone
  • 200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 867 kcal / 3630 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 34.3 g
Sód 1367.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...