
Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek45 g
-
soli2 ½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne500 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
mąki pszennej40 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
mleka300 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wędzonego łososia pokrojonego na kawałki200 g
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
586 kcal /
2449.3 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min