Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem

Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem

4.1 785 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    1500 g
  • oliwy z oliwek
    45 g
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu penne
    500 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
  • mleka
    300 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
    200 g
  • koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 586 kcal / 2449.3 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...