Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 45 g oliwy z oliwek
- 2 ½ łyżeczki soli
- 500 g makaronu, suchego, typu penne
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g mąki pszennej
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 300 g mleka
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 15 g koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2449.3 kJ / 586 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 Min
Makaron a'la carbonara
30min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Farfalle z łososiem i pesto
45 Min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min