Yaki udon com carne picada ao estilo japonês

Yaki udon com carne picada ao estilo japonês

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 doses

Składniki

  • alho
    1 dente de
  • gengibre fresco cortado em fatias finas (2 mm aprox.)
    5 g
  • óleo de sésamo
    30 g
  • açúcar
    10 g
  • vinagre de arroz
    2 c. chá de
  • molho de soja
    20 g
  • pimento vermelho cortado em palitos (5x1 cm aprox.)
    75 g
  • couve pak-choi cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    100 g
  • cebola roxa cortada em rodelas finas (0,5 cm aprox.)
    25 g
  • carne picada (carne de porco, carne de vaca, frango ou peru)
    200 g
  • sal
    ¼ c. chá de
  • molho de ostra
    10 g
  • noodles udon frescos
    200 - 230 g
  • cebolo (spring onion) cortado em fatias finas (2 mm aprox.)
    10 g
  • sementes de sésamo tostadas
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1086.7 mg
Białko 34.8 g
Kalorie 3682.3 kJ / 880.1 kcal
Tłuszcz 39.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 95.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...