Carne de vaca picante com pera

Carne de vaca picante com pera

4.5 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    40 g
  • alho
    4 dentes de
  • carne de vaca, para guisar cortada em cubos (2 cm aprox.), seca com papel de cozinha
    500 g
  • cebolo (spring onion)
    60 g
  • molho de soja
    60 g
  • óleo de sésamo
    20 g
  • açúcar amarelo
    2 c. sopa de
  • flocos de malagueta seca
    ½ c. chá de
  • gengibre em pó
    1 c. chá de
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
  • pasta picante coreana (gochujang)
    2 c. sopa de
  • pera s/ casca, cortada em pedaços (2 cm aprox.)
    125 g
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 334.7 kcal / 1400.4 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1428.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...