Rosbife com batata-doce e molho remoulade

Rosbife com batata-doce e molho remoulade

5.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

Remoulade
  • óleo
    200 g
  • cerefólio
    5 pés de
    5 pés de salsa
  • cornichons
    50 g
  • ovo
    1
  • sumo de limão (opcjonalnie)
    ½ - 1 c. chá de
  • mostarda
    ½ c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • açúcar
    1 pitada de
  • crème-fraîche
    100 g
Rosbife e batatas
  • lombo de vaca
    600 g
  • manteiga
    20 g
  • alecrim
    2 pés de
  • Água q.b.
  • sumo de limão (½ unid. aprox.) (ver dica)
    30 g
    1 c. chá de ácido ascórbico em pó
  • Azeite q.b. p/ untar
  • batata-doce cortada em palitos grossos (1 cm aprox.)
    800 g
  • Sal q.b.
  • Pimenta q.b.
  • Pimentão doce q.b.

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1004 kcal / 4206 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 72 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 1933 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...