Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Rosbife com batata-doce e molho remoulade
TM6

Rosbife com batata-doce e molho remoulade

5.0 (3 oceny)

Składniki

Remoulade

  • 200 g óleo
  • 5 pés de cerefólio
    lub 5 pés de salsa
  • 50 g cornichons
  • 1 ovo
  • ½ - 1 c. chá de sumo de limão (opcjonalnie)
  • ½ c. chá de mostarda
  • ½ c. chá de sal
  • ¼ c. chá de pimenta
  • 1 pitada de açúcar
  • 100 g crème-fraîche

Rosbife e batatas

  • 600 g lombo de vaca
  • 20 g manteiga
  • 2 pés de alecrim
  • Água q.b.
  • 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.) (ver dica)
    lub 1 c. chá de ácido ascórbico em pó
  • Azeite q.b. p/ untar
  • 800 g batata-doce cortada em palitos grossos (1 cm aprox.)
  • Sal q.b.
  • Pimenta q.b.
  • Pimentão doce q.b.

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
4206 kJ / 1004 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
72 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
6.3 g
Sód
1933 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy