Pad thai de abóbora

Pad thai de abóbora

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 doses

Składniki

  • abóbora-manteiga
    1
  • Sal q.b. p/ temperar
  • Pimenta preta q.b. p/ temperar
  • Azeite q.b. p/ pincelar
  • gengibre descascado, cortado em pedaços
    20 g
  • alho
    2 dentes de
  • água
    90 g
  • molho de soja
    20 g
  • óleo de sésamo
    1 c. sopa de
  • mel
    20 g
  • sumo de lima
    2 c. sopa de
  • molho sriracha
    20 g
  • manteiga de amendoim
    100 g
  • pepino cortado em cubos
    120 g
  • cenoura cortada em fatias
    120 g
  • pimento vermelho cortado em cubos
    100 g
  • cebolinha nova picada
    75 g
  • Amendoim s/ sal crú picado q.b. p/ guarnecer
  • Coentros só as folhas picadas q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 585.8 kcal / 2450.9 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 887 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...