Frango picado com polenta

Frango picado com polenta

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • peito de frango cortado em pedaços (3 cm aprox.), semicongelado
    600 g
  • mistura de legumes (cogumelos, cenoura, aipo, etc)
    200 g
  • azeite
    70 g
  • concentrado de tomate
    20 g
  • caldo de legumes em pó
    1 c. chá de
  • polpa de tomate
    100 g
  • vinho tinto
    40 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    1 pitada de
Polenta
  • queijo cheddar cortado em pedaços
    50 g
  • água
    500 g
  • leite
    400 g
  • caldo de legumes em pó
    1 c. chá de
  • polenta pré-cozida
    200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • manteiga cortada em pedaços
    60 g
  • tomilho só as folhas p/ polvilhar
    1 pé de
    1 pé de salsa, só as folhas p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 649.4 kcal / 2717.2 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 43.1 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 1335.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...