Polpette al sugo

4.5 75 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi
  • 60 g di latte
  • 9 - 15 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 ½ spicchi di aglio (opcjonalnie)
  • 600 g di carne trita di manzo
    600 g di ceci lessi in scatola, (peso al netto del liquido di conservazione)
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa pomodoro
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 - 100 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1159.9 mg
Białko 24 g
Kalorie 1729.7 kJ / 413.4 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...