Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco interi, lavati e asciugati
- 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 500 g di carne macinata mista (maiale e manzo o vitello)
- 1 uovo
- 40 g di latte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di spinaci
40 min
Frittatine agli spinaci ripiene
45 Min
Polpette classiche
1j
Svizzere di pollo
35 Min
Burger di prosciutto e contorno di funghi
20 min
Pomodori gratinati
1h 10 min
Cordon bleu
30 min
Polpette al sugo
45 Min
Polpette di spinaci
35 Min
Cordon bleu di melanzana
1j
Hamburger di manzo
1j
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35 Min