Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di fesa di vitello a fettine sottili (vedere consiglio)
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di origano secco
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 Min
Scaloppine ai funghi
40 Min
Polpette al sugo
45min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 Min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 Min
Involtini di carne al Varoma
40 Min
Saltimbocca alla romana
25min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Involtini al pomodoro
55 Min
Pollo alla cacciatora
50min
Vitello alla pizzaiola
35 Min