Polpette di pollo con pancetta croccante

Polpette di pollo con pancetta croccante

3.9 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 500 g di acqua
  • 350 g di petto di pollo a tocchetti (1 cm)
  • 100 g di mortadella a cubetti
  • 100 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 2 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 16 fette di pancetta coppata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 44.9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 27.7 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...