Polpette classiche

Polpette classiche

4.7 310 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
  • 50 g di latte
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate e asciugate
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 250 g di carne trita di manzo
  • 250 g di carne trita di maiale
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 - 2 cucchiaini di olio extravergine di oliva
Salsa al pomodoro
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 - 80 g di cipolla a pezzi, a piacere
  • 30 g di gambi di sedano a pezzi (2 cm)
  • 30 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 564.3 kcal / 2361.1 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 39.2 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 1508.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...