Polpettone classico

Polpettone classico

4.2 337 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g di pangrattato
  • 400 g di carne di manzo macinata
    400 g di carne trita mista, macinata
  • 150 g di vino rosso
  • 2 uova
  • 2 cucchiaini colmi di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 75 g di carota pelata e a pezzi (2 cm)
  • 70 g di cipolla in quarti
  • 50 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di passata di pomodoro
  • 180 g di acqua
  • 1 pizzico di zucchero
  • 300 g di piselli freschi
    300 g di piselli surgelati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1091.6 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 1433.9 kJ / 342.7 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...