Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g di pancetta a cubetti
lub 120 g di prosciutto crudo a cubetti - 80 g di sedano a pezzi
- 80 - 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 150 - 180 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di burro
- 400 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
-
70
g di vino bianco secco
lub 70 g di vino rosso - 250 g di passata di pomodoro
- 70 g di acqua calda
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di latte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 20.17 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 16.28 g
- Błonnik
- 1.42 g
Alternatywne przepisy
Minestrone
45min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Polpette classiche
1h
Tasca di vitello ripiena
1h 20min
Spezzatino di manzo alla catalana
2h
Polpette al sugo
45min
Lasagne al forno
2h 30 min
Salsa al pomodoro
40 Min
Arrosto di lonza con purè di patate
1hod. 30min
Ragù di carne mista
1hod. 30min