Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit

Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 100 g di pomodorini
  • 15 g di pinoli + q.b.
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ¾ di cucchiaino di sale + q.b.
  • 600 g di acqua
  • 160 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
  • 100 g mozzarella a cubetti (1-2 cm)
    100 g burrata, a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1619.2 mg
Białko 34.4 g
Kalorie 3739.2 kJ / 893.7 kcal
Tłuszcz 55.2 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...