Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca corta (formato a piacere)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di pomodorini ciliegia in quarti
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 80 g di olive taggiasche denocciolate
- 150 g di Feta a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2115 kJ / 505.5 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 949.7 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Pasta caprese
20 min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min
Pasta fredda alla norma
30 min
Spaghetti alla checca
40 min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30 min
Pasta alla ionica
30 min
Pasta alla carcerata
30 min