Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 1 scalogno a metà
- 1 peperoncino secco
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di pomodorini
- 30 g di vino bianco
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca corta tipo fusilli
- 100 g di burrata a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Rigatoni affumicati
25 min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghetti al tonno
40 Min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min
Mezze maniche affumicate
25 min
Tagliatelle mediterranee
35min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Pasta fredda alla caprese
40 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min