Wersje kompatybilne
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 100 g prosciutto crudo di Parma (1 cm)
- 100 g salame piccante a fettine (1 cm)
- 120 g di cipolle a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro in scatola
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di origano secco (opcjonalnie)
- 600 g di acqua
- 350 g di penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min
Gramigna alla salsiccia
45 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3óra 55p
Pasta alla carcerata
30 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Spaghetti pomodoro e speck
35 Min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30 Min
Pasta alla ionica
30 Min